Жаңғақ қосылған бұқтырылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бір майлы тауық еті үшін: аршылған жаңғақ - 200 г, пияз - 1 бас, кинза жасылдары - 4 бұтақ, сарымсақ - 1 тілім, шарап сірке суы - 100 г, ұнтақталған қара бұрыш, даршын, қалампыр және дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы (ас үй: грузин) Тазартылған және жуылған майлы тауықтың ұшасын кесектерге бөліп, бұқтырыңыз. Жаңғақтарды, тұзды және кинза шөптерін жақсылап ұсақтап, жаңғақ майын сығып, бөлек ыдысқа құйыңыз. Ұнтақталған жаңғақ, ұсақталған сарымсақ, ұнтақталған қара бұрыш, ұнтақталған даршын мен қалампыр, майдалап туралған кинза, шарап сірке суын араластырыңыз, бұқтырылған тауыққа қосып, тағы 10-15 минут қайнатуды жалғастырыңыз. Содан кейін бәрін табаққа салыңыз, үстіне майдалап туралған шикі пиязды себіңіз, жаңғақ майын құйыңыз және қызмет етіңіз.