Ақ шарап қосылған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Құрамы (6 адамға): Тауықтың аяқтары 3 бөлікке бөлінген - 1,5 кг, дәміне қарай тұз бен бұрыш, зәйтүн немесе күнбағыс майы "Натура" - 0,1 л, құрғақ ақ шарап - 0,2 л, қос майлы крем (дүкеннен сатып алынғандар жұмыс істемейді, қолдан сатып алған дұрыс) - 0,2 л.
Сипаттамасы Дайындау: 1. Тауықты қуыру. Өсімдік майын табаға түбін жауып тұратындай етіп құйыңыз да, оны қыздырыңыз. Тауық етінің бөліктерін құрғатыңыз - оларда қалған ылғал қызару процесіне кедергі келтіреді. Оларды үш бөлікке, тұз бен бұрышқа кесіңіз, табаға салыңыз. Қуырыңыз, олар біркелкі қызарғанша жоғары отта бұраңыз. Бұл 5-6 минутты алады. 2. Баяу қуыру кезеңі. Отты азайтып, табаны қақпақпен жабыңыз. Қақпақты мезгіл-мезгіл көтеріп, бөліктерді аударыңыз. Аяқтар шамамен 10-15 минут ішінде дайын болады. 3. Артық майды құю. Ет кесектері дайын болған кезде оларды қыздырылған ыдысқа салыңыз. Қуырылған кезде құс беретін шырын етке керемет қоспа болып табылады, бірақ майдың өзі дәмді емес. Майды ағызып, лақтырыңыз, бірақ қараңғы ет шырынын қалдырыңыз. 4. Табаны тазалау. Отты қайтадан қосып, табаға құрғақ ақ шарапты құйыңыз. Сұйықтықта түбіне жабысып қалған ет шырынын ұйығанын еріту үшін ағаш шпатламен араластырыңыз. Шырынмен байытылған сұйықтықты қатты қайнатыңыз, сонда ол буланып, шоғырланады. 5. Тұздықты дайындауды аяқтау Қоюланғаннан кейін табаға қос майлы кілегей қосыңыз. Табаны қатты отқа қойып, араластыра отырып, тұздық консистенцияға дейін жеткізіледі, онда ол тауықтың бөліктерін тығыз жабады. 6. Қуырылған тағамның соңғы кезеңі Отты азайтыңыз, тауық етінің бөліктерін табаға тұздыққа салыңыз. Тұздықтағы кесектерді айналдырғаннан кейін, сіз үстелге қызмет ете аласыз. 7. Қызмет көрсету. Бұл тағаммен бірге ақ шарапты ұсынған дұрыс, бірақ тазартылған қызыл шарап оны бұзбайды (тек нығайтылған тәтті емес). Гарнир қуырылған көкөністер немесе пеште үлкен текшелермен қуырылған картоп болуы мүмкін. Қонақтарыңыз осы аспаздық өнер туындысын қолданып көргеннен кейін, олар сізден міндетті түрде рецепт талап етеді, сондықтан олар үшін осы мақаланы сақтаңыз.