Гарнирдің нұсқасы: Дофин картопы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер бір фунт картоп, 1/4 кесе сүт, 4 ас қасық сары май, 5 жұмыртқа, 3 ас қасық үгітілген ірімшік (өткір иісі жоқ), бір шымшым мускат жаңғағы, бұрыш, тұз, 1-2 түйір сарымсақ.
Сипаттамасы Картопты қайнатыңыз, ұсақтаңыз, ыстық сүтті құйыңыз, шайқаңыз, май мен дәмдеуіштерді, тұзды салыңыз, қайтадан шайқаңыз. Жұмыртқаны бөлек шайқаңыз, жеткілікті түрде салқындатылған (сәл жылы) араластырыңыз картоппен ірімшік, ұсақталған сарымсақ салыңыз, бәрін жақсылап араластырыңыз (сондықтан картоп пюресін алдын ала дайындап, етпен бір мезгілде гарнирді ғана әкелу керек). Осы массадан шарлар жасап, ұнға орап, терең қуырыңыз. Жасыл ақжелкенмен бірге қызмет етіңіз. Мұның бәрі (гарнирі бар ет) кальвадоспен (алма арағы) немесе құрғақ ақ шараппен бірге беріледі, шамамен 15-17 градусқа дейін салқындатылады.