Шараптағы тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 тауық немесе 1 кг. ең үлкен аяқтар емес. 1 бөтелке құрғақ асханалық шарап. Ұнтақталған даршын немесе қалампыр, тұз.
Сипаттамасы 1 Лимон Тауық етін орташа кесектерге кесіңіз (егер аяқтары болса, онда олардың жартысы). Етті тот баспайтын болаттан жасалған кастрюльге салыңыз, кесектерге аздап дәмдеуіштер мен тұз себіңіз, шарап құйыңыз. Қақпақты жауып, тоңазытқыштың төменгі сөресіне бір тәулікке қойыңыз. Бір күн өткенде табаны қыздырыңыз, сол жерге күнбағыс майын құйыңыз. Аздап жылытыңыз. Осы уақытта шарапты кастрюльден төгіп тастаңыз. ОНЫ ІШУГЕ БОЛМАЙДЫ!!! Еттің үстіне аздап тұз қосып, табаға салыңыз да, дайын болғанға дейін орташа отта қуырыңыз. Дайын тағамды лимон шырынын себіңіз және үстелге қызмет етіңіз. Гарнир: Қуырылған картоп, маринадталған сәбіз, болгар бұрышы, қара зәйтүн, зәйтүн, саңырауқұлақтар, салат жасыл (тұздалған және аздап сығылған), жіңішке тілімдерге кесілген. Мерекелік дастарханға немесе интимдік атмосферада кешкі асқа арналған өте жақсы тағам. Оның керемет иісі, нәзік талғампаз дәмі бар, гарнирі өте әдемі. Жеке өзім мұның бәрін құрғақ ақ шараппен, әдетте "Монастырская изба" немесе жақсы "Ркацителимен" ішкенді жөн көремін.