Ревеньден жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ревень 5-6 парақ картоп 2-3 дана. су 2 литр сорпа текшелері 2-3 дана. қара бұрыш лавр жапырағы
Сипаттамасы Рубарбтың бірнеше жас жапырақтарын шайыңыз, әсіресе қалың тамырларды кесіңіз, кесіңіз. Бір-екі бульон текшесін қайнаған суға құйыңыз (негізінде, оны кәдімгі ет сорпасында да пісіруге болады, бірақ әдетте жазда әбігерге түсуге ерінесіз). Бір-екі картопты турап, ревеньмен бірге суға құйып, 20-30 минут қайнатыңыз, дайындығы картоппен тексеріледі. Қаласаңыз, сорпаны дәмдеуіштермен дәмдеуге болады. Қызмет көрсету кезінде қырыққабат сорпасы бар табаққа қатты пісірілген жұмыртқаның жартысын салыңыз.