Қытай түріндегі кетчуп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 1,5 кг қызанақ, 45 г тұз, 375 г қант, 120 г 10% сірке суы, 5 г сарымсақ, 4 г ұнтақталған қалампыр, 30 г ұнтақталған даршын. Баяу отта 7 минут қайнатыңыз. Бірақ мен одан әрі нені алып тастадым: "Кетчуптен оған басқа тұздықтарды немесе дәмдеуіштерді механикалық түрде қосу арқылы әр түрлі нұсқаларды алуға болады. Сонымен, кетчуп майонезбен және балдыркөк тұзымен бірге болгар тұздығы деп аталады, ал майонездің төрттен бір бөлігінің кетчупіне балық салаттарын дәмдеу үшін майонез кетчупі қосылады. Қыша кетчупіне қоспа дәмді жақсартады, шошқа еті мен одан жасалған өнімдерге жарайды. Кетчупке аз мөлшерде карри ұнтағын қосу, мысалы, 1 шай қасық, күріш пен қайнатылған қамырдан жасалған тағамдарға ең қолайлы дәмдеуіш береді".