Батыс еуропалық кетчуп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1,5 кг қызанақ, 15 гр тұз, 1 шай қасық. орыс (өнеркәсіптік, дайын) қыша, 0,5 шай қасық. ұнтақталған қызыл бұрыш, бір шымшым үгітілген мускат жаңғағы, 2 қалампыр бүршігі, 0,5 шай қасық. даршын, 1- 2 ас қасық.л 3% сірке суы Қызанақты қабығынан аршып, турап, тұзбен 30 минут қайнатыңыз, содан кейін електен сүртіңіз. Алынған пюреге барлық дәмдеуіштер мен сірке суын қосып, баяу отта 30-45 минут қайнатыңыз, қақпағы жоқ. Румыния мен Венгриядағы кетчупты көбірек сірке суы мен бұрыш, сондай-ақ қант қосу арқылы дәмдірек етеді, ал Батыс Еуропадағы адамдар одан қашады