Ірімшік шарлары 16.02.99 бастап
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Белки сарысынан бөліп, қатты көбікке шайқаңыз. Ірімшікті майдалап тураңыз, шайқалған ақуыздармен араластырыңыз. Ұнды табаққа салыңыз. Шай қасықпен біз кішкене ірімшік пен жұмыртқа массасын аламыз, оны шарға айналдыру үшін ұнға айналдырамыз, содан кейін оны қайнаған майға тез лақтырамыз. Майға түскен кезде доптың түбіне жабысып қалмай, жоғарыдан қалқып тұруын қамтамасыз ету керек. Бір минуттан кейін біз шарды айналдырамыз, сонда оның екінші жағы қызарады. Майда олар үш есе көлемде ұлғаяды. Дайын шарларды саңылаулы қасықпен алып тастаңыз, майдың ағып кетуіне жол беріңіз және туралған ақжелкенге себіңіз. Қамырға тұз бен бұрыш қосуға болады, дегенмен ірімшіктің өзі әдетте жеткілікті түрде тұздалған және бұрышталған. Ірімшік 200 г. жұмыртқа 4 дана. ұн 3-4 ас қасық. л. ақжелкен өсімдік майы 1 стакан