Грузин стиліндегі картоп пен ірімшік салмасы бар хачапури
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Әрқайсысы 80-90 г 10 хачапури үшін - 100 г осетин ірімшігі мен 300 г аршылған картопты толтыру, майлау үшін 1 жұмыртқа, қамыр. ҚАМЫР: 2 кесе ұн, 2 шай қасық сах. құм, май немесе маргарин шамамен 70-100 г, қою қаймақ 6 ас қасық. қасықтар, сода 1/4 шай қасық, тұз 1/4 шай қасық. (қаймақтың орнына айран, йогурт және т.б. алуға болады) Ұнға сода қосып, араластырыңыз, електен өткізіңіз (бұл міндетті). Қаймақ, жұмыртқа, қант пен тұзды тұз бен қант ерігенше араластырыңыз. Сары майды немесе маргаринді қолыңызбен жұмсақ болғанша илеңіз және эмальданған немесе шыны ыдыста ағаш шпатламен 5-8 минут шайқаңыз, осы кезеңнің соңына қарай жұмыртқа қосылған қаймақ қоспасын біртіндеп қосыңыз. Содан кейін ұн, және тез - 20-30 секунд ішінде. - қамыр илеңіз (егер сіз ұзақ уақыт араластырсаңыз, қышқыл қаймақтағы сода қосылған кезде пайда болған көмірқышқыл газы сыртқа шығады да, қамыр қопсытылмайды). САЛМАСЫ: Картопты пісіріп, езіп, үгітілген ірімшікпен араластырып, дәміне қарай тұздап (пісірсем осында қосар едім, көк шөптер, оның ішінде жасыл пияз, бірақ керек пе, білмеймін), қамырды домалақ етіп жайыңыз. пирожныйлар, салмасын салып, тортильяны екіге бүктеп, шеттерін қалыпқа салып, майланған пісірме табаққа салып, жұмыртқамен майлап, 10-15 минут пісіреміз. 210-230 градус температурада.