Жарма қосылған жидек сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г жидектер үшін 2 ас қасық жарма, 2 ас қасық кілегей немесе қаймақ 4-5 ас қасық түйіршіктелген қант. Жидектерді (таңқурай, құлпынай, қарақат) жуып, Жидектердің жартысын сабақтарынан босатып, қантпен жауып, салқын жерге қойыңыз. Қалғанын езіп, қайнаған сумен жауып, қайнатыңыз және 15-20 минутқа қалдырыңыз. Сорпаны сүзіп алыңыз, қалған массаны електен сүртіңіз және 5-6 кесе қант қосып, сорпаға қосыңыз. Жарманы ағынмен құйып, тағы 15-20 минут пісіріңіз. баяу отта, үнемі араластыра отырып. Енді сіз жидектердің қалған бөлігін салып, сорпаны қайнатыңыз және салқындатыңыз. Ол қаймақпен немесе кілегеймен бірге беріледі.