Жарма қосылған жидек сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г жидектер үшін 2 ас қасық жарма, 2 ас қасық кілегей немесе қаймақ 4-5 ас қасық түйіршіктелген қант. Жидектерді (таңқурай, құлпынай, қарақат) жуып, Жидектердің жартысын сабақтарынан босатып, қантпен жауып, салқын жерге қойыңыз. Қалғанын езіп, қайнаған сумен жауып, қайнатыңыз және 15-20 минутқа қалдырыңыз. Сорпаны сүзіп алыңыз, қалған массаны електен сүртіңіз және 5-6 кесе қант қосып, сорпаға қосыңыз. Жарманы ағынмен құйып, тағы 15-20 минут пісіріңіз. баяу отта, үнемі араластыра отырып. Енді сіз жидектердің қалған бөлігін салып, сорпаны қайнатыңыз және салқындатыңыз. Ол қаймақпен немесе кілегеймен бірге беріледі.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Жарма қосылған жидек сорпасы пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 5 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz