Тава кебабы (қуыруға арналған табада барбекю)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақытыминут 1 минут
Өнімдер Қой етінің еті - 1000-1200 гр. Басты пияз - 120 гр. Жұмыртқа - 8 дана. Ерітілген сары май - 100 гр. Бұрыш, тұз, дәміне қарай шөптер.
Сипаттамасы Майлылығы орташа қой етінің етін ет тартқыштан өткізіп, пиязды ұсақтап турап, бұрыш, тұз салып, жақсылап араластырыңыз. Алынған массаны 12 бөлікке бөліңіз, әрқайсысынан дөңгелек доп жасаңыз. Шарларды табаға, жақсырақ еріген сары майға қуырыңыз, мезгіл-мезгіл барлық жағынан бұраңыз және қуырыңыз. Жұмыртқаны эмальданған ыдысқа құйыңыз, оларға шөптерді (кинза, аскөк) салыңыз, шайқауышпен немесе қасықпен шайқаңыз, табаға құйыңыз, ыстық пешке салыңыз да, сол жерде 1 минут ұстаңыз. Қуыруға арналған табада үстелге қызмет етіңіз.