Макаронмен пісірілген пеламид
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер пеламид 700 - 800 г, қайнатылған макарон 600 г, сары май 5 ас қасық, жаңа ақ саңырауқұлақтар немесе саңырауқұлақтар 60 -70 г, орташа тығыздықтағы сүт тұздығы 2 кесе, үгітілген ірімшік 2 ас қасық, дәміне қарай тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Сорпада немесе суда терісі мен сүйегі жоқ балық бөліктерін қайнатыңыз. Қайнатылған макаронды маймен дәмдеңіз де, майланған табаға салыңыз, макаронның үстіне буға пісірілген балық кесектерін, үстіне туралған қайнатылған саңырауқұлақтарды салыңыз. Барлық өнімдерді ыстық тұздықпен құйыңыз, ірімшік себіңіз, еріген сары маймен себіңіз және пеште пісіріңіз. Бұл тағамды дайындау үшін пеламидтің орнына тунец, скумбрия және басқа балықтарды пайдалануға болады.