Алма ірімшігі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Алмаларды жуыңыз, қабығын аршып, құрғатыңыз, алып тастаңыз және жұқа тілімдерге кесіңіз. Оларды эмальданған табаға салыңыз да, пешке "Кішкене отқа" салыңыз. Уақыт өте келе массаны араластырыңыз. Бірнеше сағаттан кейін, массаның бастапқы мөлшерінің жартысы қалған кезде, қант қосыңыз (1 кг дайындалған алмаға 200 г), араластырыңыз және пешке тағы 30 минут қойыңыз. Содан кейін туралған жаңғақтар мен ұнтақталған апельсин қабығын қосуға болады. Ыстық массаны пергаментпен қапталған дайындалған ыдысқа құйыңыз. Пергаменттің шеттерін бүгіңіз және жүкті майыстырмас үшін салыңыз және оларды бір тәулікке қалдырыңыз. Салқындатылған ірімшікті пергаментпен бірге ағаш тақтаға жайып, бөлме температурасында кептіру үшін қалдырыңыз. Мұндай алма "ірімшігі" дәмі бойынша кез-келген мармеладтан асып түседі және ұзақ уақыт сақталады.