"Бұқаның көзі" тәтті тоқаш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г ұн, 1 стакан түйіршіктелген қант, 200 г маргарин, 2 жұмыртқа, 150 г алма майы ("Алмадан жасалған зефир" рецептін қараңыз), 5 г сода, тұз. Алма соусын қантпен жақсылап араластырады (қалыптың 1/4 бөлігі), сосын белки (қалыптың 1/4 бөлігі) қосып, тағы 5 минут шайқауды жалғастырады. Маргаринді сода мен қантпен біріктіріп, тегіс болғанша 8-12 минут араластырады, дайындалған пюре енгізіліп, араластырылады. Ұн, тұз қосып, қамырды қалыңдығы 3-4 мм жайып, диаметрі 50 мм дөңгелектерді кесіп, құрғақ парақтарда 10 - 15 минут пісіреді. Пісірілген шеңберлер алма салмасы бар жұппен желімделеді, үстіңгі жағы помадамен жылтыратылады.