Кілегей қосылған пирог (пісіруге болмайды)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 160 г сүзбе, 0,5 кесе кілегей, 100 г қара бидай ескірген нан, 4 ас қасық.л қант, 200 г алма немесе 100 г алма массасы, вку- су бойынша даршын.
Сипаттамасы Сүзбені електен сүртіңіз немесе ет тартқыштан өткізіңіз, 1 ас қасық қосыңыз.л қант және салқындатылған кілегейдің бір бөлігі. Ескірген қара бидай нанын ұсақ үккіштен өткізіп, даршын мен 1 ас қасық араластырыңыз.л қант. Алманы қабығынан аршып, турап, 2 ас қасық қосып пюре қайнатыңыз.л қант және аздап су. Алманың бірнеше тілімін лимон шырынын немесе лимон қышқылының ерітіндісін тамызып, безендіру үшін қалдырыңыз. Тортты табаққа қабаттарға салыңыз: сүзбе, қара бидай наны, алма, сүзбе және тағы да қара бидай наны. Үстіне кілегей жағып, алма тілімдерімен безендіріңіз.