Алма қосылған сүзбе кәстрөлі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 жұмыртқа, 500 г сүзбе, 5 ас қасық.л түйіршіктелген қант, 75 г жарма ұнтағы, 1 лимонның қабығы мен шырыны, 75 г мейіз, 500 г алма, 1 ас қасық. л қопсытқыш, тұз, ваниль. Егер сүзбе массасы тым қалың болса, 1-2 ас қасық қосуға болады.л қаймақ. Сонда кастрюльдің дәмі нәзік болады. Алманы жұқа тілімдерге (ұзына бойына) кесіңіз, қант, лимон шырыны, қабығы мен мейізбен араластырыңыз. 1 сағатқа қалдырыңыз - маринадтаңыз. Сарысын сүзбемен сүртіңіз, ванильді қант, жарма, разрыхлитель қосыңыз. Белки қант пен бір шымшым тұзбен шайқаңыз. Бұлғанған белки сүзбе массасымен және маринадталған алмамен араластырыңыз. Кәстрөлді безендіру үшін алма кесектерінің 1/3 бөлігін бөліп қойыңыз. Сүзбе массасын маймен майланған және нан үгіндісіне себілген қалыпқа салыңыз, қалған алма кесектерін желдеткіш тәрізді етіп үстіне қойыңыз. 180 градусқа дейін қыздырылған пеште 35-40 минут пісіріңіз. Қаймақпен немесе кілегеймен бірге қызмет етіңіз.