"Жеміс-сүзбе" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 1 кг өрік немесе басқа жаңа піскен немесе консервіленген жемістер, 50 г көкөніс маргарині, 100 г қант, 1 шымшым тұз, 3 жұмыртқа, 500 г майсыз сүзбе, 150 г йогурт, екі лимонның қабығы, 75 г жарма, 2 шай қасық қопсытқыш, 40 г ұнтақталған бадам, қалыпқа арналған май және қант ұнтағы. Өріктің үстіне қайнаған су құйып, сәл салқындатып, қабығын алып тастаңыз. Тұқымдарды алып тастаңыз, целлюлозаны кішкене текшелерге кесіңіз. Маргаринді бөлме температурасында қант, тұз, жұмыртқа, сүзбе, йогурт және үгітілген лимон қабығымен араластырыңыз. Пісіретін ұнтақпен араластырылған жарманы құйыңыз. Майдалап туралған өрік қосып, бәрін мұқият араластырыңыз. Диаметрі шамамен 26 см болатын серіппелі пішінді табаны майлаңыз, 1 шай қасық ұнтақталған бадам себіңіз, оған сүзбе массасын салып, тегістеңіз. Үстіне қалған бадам себіңіз. 175w температурада шамамен 1 сағат пісіріңіз.