Кілегейден жасалған торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ұн 200 г. қант 200 г. кілегей (майдың ең аз мөлшері 33%) 500 г. жұмыртқа 6 дана.
Сипаттамасы Кремді қатты көбікке шайқаңыз, қантты кристалдары жоғалып кеткенше сарысымен сүртіңіз және кілегеймен араластырыңыз. Ванилин құйып, қантпен жақсылап шайқалған ақуыздарды қосып, араластыра отырып, еленген ұнды біртіндеп қосыңыз. Дайын қамырды маргаринмен майланған және ұсақталған нан үгіндісі (бидай) немесе жарма себілген пішінге (төмен жақтары бар) абайлап аударыңыз. 200-220 С температурада 20-25 минут пісіріңіз. Салқындағаннан кейін тортты қалыптан алып тастаңыз және қант ұнтағына себіңіз.