Португал стиліндегі шпинат орамы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1 кг шпинат, 1 пияз, бұрыш, тұз, мускат жаңғағы, лимон шырыны, өсімдік майы, 1 стакан ұн, 1 жұмыртқа, сүт, 2- 3 қызанақ, 3-4 анчоус, 1 стакан томат тұздығы, 1 ас қасық. үгітілген ірімшік қасық.
Сипаттамасы Ұннан, жұмыртқадан және сүттен омлетке қамыр дайындап, оны 1 сағатқа қалдырыңыз. Осы уақыт ішінде шпинатты сұрыптаңыз, шайыңыз, ағызыңыз, құрғатыңыз және қайнаған суға құйыңыз. Содан кейін шпинатты ұсақтап турап, үгітілген пияз, бұрыш, тұз, мускат жаңғағы, лимон шырыны мен өсімдік майымен араластырып, қайнатыңыз. Бөлек, анчоустарды тазалап, бөліктерге бөлу арқылы дайындаңыз. Қуыруға арналған табада өсімдік майын қыздырып, оған аздап қамыр құйып, үстіне тілімдерге кесілген қызанақ пен анчоустың жартысын салыңыз. Қамырды қайтадан құйып, омлетті екі жағынан оның бетінде алтын сары қабық пайда болғанша пісіріңіз. Екінші омлетті дәл осылай дайындаңыз. Екі омлетті де шпинатпен жабыңыз, бірге ораңыз және пісірме табаққа салыңыз. Үстіне томат тұздығын құйып, үгітілген ірімшік себіңіз. Тұмшапеште пісіру үшін.