Тәтті кәді
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер цуккини 1 дана. қызанақ 4-5 дана. сарымсақ 1-2 бас шөптер, өсімдік майы, ұн
Сипаттамасы Цуккини алынады, жақсырақ жас және қалың емес, қалыңдығы 1 см сақиналармен кесіледі. Сақиналар ыдысқа салынып, әр сақинаға тұз себіліп, цуккини тұздалуы үшін жарты сағатқа қалдырылады. Осы уақытта біз сарымсақты тазалап, оны сарымсақ бастырғышына басамыз. Ұсақталған желкек пен әр түрлі шөптерді (кімге не ұнайды) ұсақталған сарымсаққа араластыруға болады. Цуккини сақиналарын ұнға орап, өсімдік майына қуырамыз. Содан кейін біз пісіру парағын алып, оған қуырылған сақиналарды саламыз. Әр сақинаға сарымсақ қоспасын жайып, екіншісін сол сақинамен жабамыз. Бұл жағдайда сақиналарды майонезбен майлап, олардың арасына қызанақ сақинасын салуға болады. Мұның бәрі тек қыздыру үшін қыздырылған пешке бес минуттай қойылады (егер ұзағырақ болса, сарымсақ дәмін жоғалтады).