Алтайлық пицца
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер лаваш - 1 дана. сары май - 100 г. сарымсақ - 2-3 түйір ысталған ет - 250-300 г. тәтті бұрыш - 1 дана. кетчуп жасыл шампиньондар - 200 г. ірімшік - 150-200 г.
Сипаттамасы Біз лавашты алып, үстіңгі жұқа қабатты алып тастау үшін үстіңгі жиектерін аздап кесеміз. Содан кейін сары майды бүкіл шеңберге кішкене бөліктерге салып, майдалап туралған сарымсақ пен туралған ысталған шұжықтарды тілімдерге себіңіз. Үстіне тәтті қызыл бұрыш себіңіз, тілімдерге кесіңіз, кетчуппен молынан құйыңыз және шөптерге себіңіз (ақжелкен, аскөк, кинза - дәміне қарай). Шампиньондарды лаваштың барлық жеріне жайыңыз, (ұзындығы бойынша кесіңіз) және үгітілген ірімшікке себіңіз. Сұлулық үшін шамға үш қызанақ шеңберін салуға болады. Микротолқынды пешке немесе пешке 5-7 минутқа қоямыз.