Маринадталған сарымсақ - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер сарымсақ суы - 1 литр тұз - 50 г. қант - 50 г. сірке суы (9%) - 100 мл
Сипаттамасы Жас сарымсақтың бастарын жуыңыз, қабығынан тазалаңыз, қайнаған сумен күйдіріңіз және дереу салқындатыңыз. Бұрын зарарсыздандырылған банкаларға салыңыз (жуылған және қайнаған сумен шайылған құмыраны қайнап жатқан шәйнектің шүмегінің үстінде ұстау керек, содан кейін сүртпеңіз), үстіне ыстық тұздық құйыңыз. Маринад: су, тұз, қант, сірке суы. Толтырылған литрлік банкаларды бес минут бойы пастерлеңіз (мойын бойымен баяу отта суда қайнатыңыз) (ұсақ банкалар - 2-3 минут), содан кейін ораңыз.