Кальмар салаты туралы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 100 г. қайнатылған кальмар, 1 картоп, 1 қияр, 1,5 сәбіз, 2 жұмыртқа, 50 г. салат немесе жасыл пияз, 30 г. консервіленген бұршақ, 3/4 кесе майонез, дәміне қарай тұз, аскөк.
Сипаттамасы Кальмар балмұздағын суық суға қайнатыңыз, содан кейін оны бірнеше минут ыстық күйде күйдіріңіз (80 - 90 ) және пленканы оның бетінен қатты щеткамен тазалаңыз. Осыдан кейін кальмарды жақсылап шайып, пісіруге қойыңыз. Қайнаған суға (1 кг кальмарға 2 литр су мен 20 г тұз) туралған ақжелкен тамырын, дәмдеуіштерді қосып, кальмарды салып, тез қайнатыңыз және баяу отта 3 - 5 минут қайнатыңыз. Салқындатылған кальмарды талшықтар бойымен жіңішке етіп, көкөністер мен қайнатылған жұмыртқаларды жіңішке етіп тураңыз. Өнімдерді араластырыңыз, бұршақ қосыңыз, майонезбен дәмдеңіз, поло- салат ыдысындағы слайдта тұрыңыз және безендіріңіз. Қызмет көрсету кезінде салатты аскөкпен себіңіз.