Пісірілген тәтті бұрыш салаты (грек тілінде)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тұмшапеште 500-600 г етті тәтті болгар бұрышын пісіріп, қабығын аршып, сабағын кесіп, тұқымын мұқият алып тастаңыз, ұзындығы бойынша кесіңіз, тұздап, 30 минут ұстаңыз. Жарты лимонның қабығын аршып, тұқымын алып тастаңыз, содан кейін кішкене кесектерге кесіңіз. Лимонның екінші жартысының шырынынан таңғышты дайындаңыз, үгітілген екі қызанақ, 4-5 ас қасық. тұз қосылған өсімдік майының қасықтары (дәміне қарай). Салат ыдысының түбін ақжелкен қабатымен жайыңыз (дәміне қарай.) Үстіне пісірілген бұрыш салып, үстіне лимон тілімдерін, қара зәйтүнді (тұқымсыз 10-15 дана), ұсақталған жаңғақтарды (2 түйір) және қалауыңыз бойынша ұсақталған сарымсақ пен майдалап туралған ыстық бұрыш себіңіз. (дәміне қарай). Бұл қабатқа қайтадан пісірілген бұрыш қатарын салып, ақжелкенге себіңіз. Дайындалған салатты тұздықпен құйып, суық жерде 30 минут ұстаңыз. Таңғышты сүзілген қышқыл сүттен, өсімдік майынан және ұсақталған жаңғақ дәндерінен майдалап туралған аскөк пен бірнеше тамшы сарымсақ шырынын қосып дайындауға болады.