Картоп салатының 3 нұсқасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Картопты (10 дана) тазалап, текшелеп турап, тұзды суға қайнатыңыз (су тек картопты жабуы керек). Содан кейін картоп сорпасын ағызып, сақтап, картопты суытып, салат ыдысына салып, бұрын қыздырылған 1/4 кесе өсімдік майымен дәмдеңіз. 1/4 кеседен өсімдік майы, сірке суы, шарап, қыша (1 шай қасық) тұз қосып, таңғышты дайындап, картопты дәмдеңіз. Картопты зире мен қара бұрышқа себіңіз (әрқайсысы 1 шай қасықтан), араластырыңыз және суық жерде шамамен 30 минут ұстаңыз. Бөліктерге бөліп, әр порцияға майдалап туралған ақжелкенді себіңіз де, қара зәйтүн мен қатты пісірілген жұмыртқа тілімдерімен безендіріңіз. Салат нұсқалары: Салатты сірке суынсыз дайындаңыз, бірақ картопты ыстық өсімдік майымен құйғаннан кейін салқындатылған картопқа тілімдерге (қабығы мен тұқымынсыз) кесілген лимон қосыңыз. Тазартылған пісірілген картопты ыстықтай турап, алдын ала дайындалған тұздықтың үстіне құйыңыз, сосын пиязбен араластырып, ақжелкен мен аскөк себіңіз. Жоғарыда сипатталғандай дайындалған картопты текшелерге кесілген шикі қышқыл алмамен араластырыңыз. Қызмет көрсетер алдында әр порцияға үгітілген ірімшік немесе ірімшік, зире мен майдалап туралған аскөк себіңіз.