"Жастар" салаты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы (мари асханасы) Көкөністер ұсақталады (қиярды аршып, қырыққабатты тұзбен аздап ұнтақтаған жөн) және үгітілген ірімшікпен араластырылады, көкөністердің шамамен үштен бірі (ұсақтамай) және ірімшік салатты безендіру үшін қалдырылады. Қоспа тұздалады, қаймақтың бір бөлігімен құйылады және бөліктерге ақырын таяз табаққа жайылады, сонда ұзынша сырғанақ пайда болады. Дөңгелектердің шеттеріне тісті дөңгелектерге немесе жіңішке тілімдерге кесілген сәбіз гүл шоқтары түрінде орналастырылады, содан кейін қоңырауға, қиярға, жапырақшаларға және ұсақталған пиязға айналады. Қалған қаймақ слайдтың ортасына құйылады және оның айналасына (қаймақ) үккіштің көмегімен ұсақталған қалған ірімшік құйылады. 1 порция үшін: 30 г жаңа қырыққабат, 25 г қайнатылған сәбіз, 35 г маринадталған қияр, 40 г жасыл пияз (оның бір бөлігін пиязбен алмастыруға болады), 5 г ірімшік, 20 г қаймақ, дәміне қарай тұз.