Шпинатпен толтырылған қызанақ (кастрюль)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызанақтан (1 кг) шыңдарды кесіп алыңыз (сабақ жағынан) және өзегін тұқымдармен мұқият алып тастаңыз. Ішіндегі тұзды құйып, артық қоспаның ағып кетуіне мүмкіндік беру үшін саңылауды төмен қаратыңыз. Шпинатты сұрыптап, тураңыз, аздап май мен 1 шымшым тұзды бірнеше минут қайнатыңыз. Оттан алыңыз және ұсақталған ірімшікпен (300-400 г) және ұрылған жұмыртқамен (2-3 дана) араластырыңыз. Қызанақты дайындалған тартылған етпен толтырыңыз, майланған ыдысқа салыңыз, қалған майды құйыңыз және алдын ала қыздырылған пешке салыңыз. 20 минуттан кейін дәмдеуішке бөлек жұмыртқаны бір стақан сүтпен құйып, қайтадан пешке салыңыз. Алтын қоңыр қабық пайда болғанға дейін ұстаңыз. Дайын қызанақты үгітілген ірімшікке, ұнтақталған қара бұрышқа және туралған ақжелкенге себіңіз. Пісірілген макарон гарнирімен бірге қызмет етіңіз.