Ветчина мен ірімшік қосылған күріштен жасалған кастрюль (болгар тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Жарманы тұзбен қайнатылған сүтке құйып, баяу отта 20 минут қайнатады. Пісіру жүріп жатқанда, ветчина майдалап туралады, ал ірімшік үлкен тесіктері бар үккіште сүртіледі. Содан кейін олар жармаға қосылады, оттан алынады, бұрышпен бірге және бәрі салқындатылады, тездету үшін салқындатылған қоспасы бар табаны суық суға салады. Қоспаға алдымен сарысы қосылады, содан кейін белки қалың көбікке шайқалады, маймен майланған және ұсақталған нан үгіндісіне себілген пісірме табаққа жайылады және алдын ала қыздырылған пеште 40 минут пісіріледі, пісіру температурасы 200 "С. 200 г күріш, ветчина және ірімшік, 1 литр сүт, 5 жұмыртқа, дәміне қарай тұз бен бұрыш. Ветчинаның орнына қайнатылған шұжықты алуға болады.