Нан қосылған ашытқы қамырынан жасалған тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты25 минут
Өнімдер
Сипаттамасы (Чех тағамдары) Ақ нан - 200 г, ұнтақталған ұн - 350 г, ұсақталған ашытқы - 10 г, сүт - 400 г, жұмыртқа (сарысы) - 1 дана., дәміне қарай тұз. Ашытқыны ұсақтап, жылы сүтке араластырыңыз. Өсірілген ұнға құдық жасаңыз, сарысын босатыңыз, сүтті ашытқымен, тұзбен құйыңыз және қамыр илеңіз. Текшелерге кесілген құрғақ нанды қосып, тұшпара илеп, жгут түрінде пішіндеңіз. 25 минут бойы тұзды суға қайнатыңыз. Дербес тағам ретінде немесе гарнир ретінде пайдаланыңыз.