СОРПАҒА АРНАЛҒАН МАЙСЫЗ ТАҒАМДАР
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ортақ дастарханға керек-жарақтар (Сорпалар, борщтар) сияқты дайындалады, тек қаймақ, кілегей, ет, май қосылмайды. Өсімдік майында тартылған балық, саңырауқұлақ тартылған тұшпара, саңырауқұлақ тартылған және қарақұмық ботқасы қосылған қуырылған құлақтар, саго, күріш, қырыққабат, балық, саңырауқұлақтар, қарақұмық ботқасы қосылған майсыз пирогтар дайындалады. Бәліштерге көкөніс, балық, саңырауқұлақ, қатерлі ісік тартылған ет салынады. Майсыз картоп, балық, күріш, қарақұмық, саңырауқұлақ котлеттері майсыз майға дайындалады. Майшабақ, шөптер, мейіз, грек жаңғағы, көкөністер, лимон, қара өрік, шие, қарақат, қыша, желкек тұздықтары да майсыз, қаймақсыз және қаймақсыз дайындалады. Сол сияқты көкөністер мен шөптерден, картоптан, алмадан, артишоктан, саңырауқұлақтардан, сондай-ақ балықтан жасалған тағамдардан, оларға арналған салаттардан, майсыз паштеттерден, майонездерден, лавр жапырақтарынан, желе, пудингтер, шарлотталар, майсыз құймақ, құймақ, тосттар, тұшпара және жарма, пирогтар, торт. Балмұздақ, кілегей, желе, бланш, мусс, желе және компоттар жалпы дастархандағыдай дайындалады, жалғыз айырмашылығы желатиннің орнына балық желімі, картоп ұны және крахмал қолданылады.