Жасылдар - аскөктің жас жапырақтары мен өркендері кептіруге жарамды,
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы ақжелкен, балдыркөк. Жуар алдында тамырларды, жуан, кедір-бұдыр сабақтарды, жапырақшаларды, гүл қолшатырларын, шіріген және сарғайған жапырақтарды алып тастайды. Жуылған көк, одан су ағып кеткеннен кейін, ұзындығы 1 - 2 сантиметр болатын бөліктерге кесіледі. Жасылдарды жіптерге іліп, шоқтарда кептіруге болады. Жасылдар көлеңкелі жерлерде кептіріледі: шатырлардың, шатырлардың астында, шатырларда, өйткені жасыл күн сәулесінде сарыға айналады.