Орамжапырақ - провансаль
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қырыққабат - Провансаль - бұл қырыққабат, суланған алма, лингонберри, маринадталған жүзім, қара өрік және басқа да жемістер, қант пен өсімдік майы қоспасынан дайындалған салат. Салат үшін қырыққабаттың жартысы немесе тұтас бастары бар жоғары сапалы, ашытылған қырыққабатты пайдаланыңыз. Қырыққабаттың басынан жапырақтардың сабағы мен өрескел бөліктері кесіледі, қырыққабат ұсақ кесектерге кесіледі. Суға батырылған алма өзегін алып тастап, 4-тен 8 тілімге дейін кесіледі. Маринадталған жүзім, шие және қара өрік салатқа тұтас келеді. Лингонберри немесе мүкжидек мұқият сұрыпталады және таңдалған жақсы жидектер душ астында жуылады. Дайындалған көкөністер мен жемістер эмальданған ыдысқа салынып, ақырын араластырылады. Осыдан кейін түйіршіктелген қантқа қажетті мөлшерде қосып, қайтадан ақырын араластырып, 30 - 40 минут қоя тұрыңыз, содан кейін өсімдік майын қосып, қайтадан ақырын араластырыңыз. Сақтау үшін дайын салат шыны ыдыстарға мықтап салынып, мұздықта немесе үйдегі тоңазытқышта 10 күннен артық емес сақталады. Бөлме температурасында салат өте тез бұзылады.