Ит ағашы желеі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 1 литр ит ағашының шырыны үшін - 800 г қант және 1 стакан айва немесе алма шырыны, ит ағашын сұрыптаңыз, жуыңыз және ұсақтаңыз, эмальданған немесе алюминий ыдысқа салыңыз да, жемістерді жауып тұратындай мөлшерде су құйыңыз. Жемістерді жұмсақ болғанша пісіріңіз, олардың қайнауына жол бермеңіз. Алынған шырынды сүзіп алыңыз, қант пен 1 стакан алма немесе айва шырынын гельге қосыңыз. Содан кейін 104 С температураға дейін немесе бастапқы массаның көлемінің 1/3 бөлігіне дейін қайнатыңыз.