Литвалық тағамдар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы картопты қабығында қайнатады, қабығын аршып, ұқыпты текшелерге кеседі - майшабақ ( сүтпен бірге өте қажет. Егер олар жоқ болса, онда майшабақтың жартысы бір жаққа қойылады) сүйектен мұқият тазартылады, көлденеңінен ұзын жолақтарға кесіледі, - пияз жұқа жарты сақинаға кесіледі, артық ащыны кетіру үшін суық сумен жуған жөн. Тұздық: сүтті (немесе майшабақтың жартысын) бір шымшым қант пен бір шай қасық қышамен езеді, қаймақ немесе майонез қосады. Шындығында, сіз тұздықта өте ұзақ уақыт тәжірибе жасай аласыз, бірақ ондағы ең бастысы - сүт (майшабақ), қант және қыша. Содан кейін барлық картоп осы тұздыққа салынады. Майшабақ алынып, оның бойымен жолақтарға салынады: тұздықтағы картоп жолағы, майшабақ филесінің жолағы, картоп жолағы және т.б. Жоғарыдан майшабақ жолағы пиязбен ақырын себіледі. Суық арақтың астында жейді.