Ботулизм
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ұзақ мерзімді сақтау өнімдерінде ботулиннің пайда болуын 100% болдырмайтын 2 қарапайым ереже бар: 1) Ботулинум бактериялары оттегі атмосферасында мүлдем өмір сүре алмайды, сондықтан олар тек герметикалық жабылған консервілерде, ірі ветчиналардан қалыңырақ және т.б. сондықтан, егер бұл мүмкін болса, өнімге ауа кіруін ашу керек, яғни. егер сіз тұзды саңырауқұлақтарды дайындағыңыз келсе, оларды ешбір жағдайда айналдыруға болмайды.... 2) Ботулинум бактериялары қышқыл ортаға мүлдем шыдай алмайды, олардың маринадталған өнімдерде пайда болу ықтималдығы іс жүзінде 0-ге тең, яғни. егер сіз саңырауқұлақтарды қыста айналдырғыңыз келсе, онда оларды міндетті түрде маринадтап, тұздамау керек. Тағы бірнеше қарапайым шындықты еске түсіруге болады: 1) Ботулизм тұрғысынан ең қауіптісі құрамында ақуызы бар өнімдерден жасалған консервілер - ет, балық, саңырауқұлақтар, үрме бұршақ, үрме бұршақ, бұршақ, оларды дайындау кезінде ерекше сақ болу керек. 2) _ешқашан_құрамында ақуызы бар тағамдардан жасалған консервілерді тұтынбаңыз, егер олар "ісінген" болса, бұл бірінші белгі, ашкөздік үшін жаза өлім және өте ауыр болуы мүмкін, ең дұрысы, азғыруға бой алдырмау үшін мұндай консервілерді ашпай-ақ лақтырып тастау ережесін қабылдаған жөн. айтпақшы, ботулиннің дәмін анықтау мүмкін емес. 3) Егер сіз _өте _ "Күдікті" консервілердің дәмін татқыңыз келсе, оларды термиялық өңдеуден өткізіңіз, себебі ботулин қыздырылған кезде ыдырайды.