Сативи.
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут

Өнімдер
Сипаттамасы Орташа мөлшердегі тауықты кішкене кесектерге кесіңіз (кәдімгі сорпа сияқты) - 2-2,5 литр суда пісіріңіз. Ірі ет тартқыштан 1 кесе грек жаңғағын өткізіңіз. сарымсақ сығу арқылы 1 бас сарымсақ. 2 бас пиязды сақиналарға кесіңіз, сары майға бір ас қасық қызанақ қосып қуырыңыз, барлығын тауық пісірілген кастрюльге салыңыз . Араластыра отырып, 4 ас қасық жарма (мен онымен жасаймын - маған көбірек ұнайды) немесе жүгері ұнын (мен оны бірінші рет жасадым, күйеуіме ұнамады, тауықтың жүгерімен қоректенетінін айтты) + 2 ас қасық сунели құлмақ қосыңыз. Барлығын баяу отта 15-20 минут қайнатыңыз. Оттан алыңыз + бір шикі жұмыртқаны шайқаңыз және тез араластырыңыз. Сіз өте сұйық жарма консистенциясын алуыңыз керек. Тарелкаларға аспазшы + жасыл ақжелкенді құйыңыз. Ақ немесе француз нанымен дәмді. Қасықпен тамақтаныңыз. Егер бірдеңе түсініксіз болса, сұраңыз.