Ұннан жасалған халва
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бидай ұны - 300, еріген сары май - 100, қант ұнтағы - 200-250. Еріген майды қайнатыңыз, ұнды біртіндеп қосып, үздіксіз араластырыңыз. Масса жеткілікті қалыңдаған кезде, оны араластыру қиын болады, енді ұнды қоспаңыз. Халва қуырылған сайын массасы жұмсарады, жұқа болады. Масса қайтадан қалыңдағанша көбірек ұн қосыңыз. Пісірілгенге дейін араластыра отырып пісіріңіз. Дәмін татып көріңіз, егер ұнның иісі болмаса, оттан алыңыз да, қант ұнтағын бөліктерге құйыңыз. Халва ыстық болған кезде оны кез келген пішінге келтіріңіз.