Уылдырыққа арналған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты50 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қою күлгін түсті жаңа піскен жас баклажандарды жуып, еті қарайып кетпес үшін қатты отта пісіріңіз. Дереу қабығын аршып, сабақтарын алып тастап, ыстық күйінде тікелей банкаларға салыңыз, оның түбіне алдын ала төрт тілімге кесілген қызанақты салыңыз. Баклажанға 2-3 пісірілген және қабығы мен тұқымынан тазартылған бұрыш түйіршіктерін, сосын қайтадан қызанақ пен баклажанды салыңыз. Бір банкаға (800 г) әдетте екі баклажан мен 5-6 пісірілген бұрыш бұршағы сыяды. Банкаларды герметикалық түрде жабыңыз және дереу 50 минут зарарсыздандырыңыз. Консервілердің бұл түрі пияз, сарымсақ, өсімдік майы және сірке суы қосылған жасыл уылдырықты дайындау үшін қолданылады.