Маринадталған сарымсақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сарымсақтың бастарын кірден тазалаңыз, шайыңыз. Консервілердің түбіне дәмдеуіштерді (қара бұрыш және қалампыр) салыңыз, сарымсақ бастарын мықтап салыңыз. Қайнаған су құйыңыз, қақпақпен жабыңыз және бір тәулікке қалдырыңыз. Содан кейін суды ағызып, сарымсаққа тұздық құйыңыз: 1 литр суға - 50 г. тұз және 50 г. қант, 1 ас қасық. қасық сірке суы. Қақпақтарды орап алыңыз. Жабайы сарымсақ та дайындалады - сарымсақтың жебелері, олар жазда үзіліп кетеді және, өкінішке орай, көптеген адамдар тастайды.