ТҰЗДАЛҒАН БАЛДЫРКӨК
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Балдыркөк жапырақтарын шайыңыз, суды ағызып жіберіңіз, майдалап тураңыз, тұзбен араластырыңыз және шыны ыдысқа мықтап салыңыз. Пропорция: 100 г балдыркөк жапырағы, 2 шай қасық құрғақ тұз. Мұндай жасылдар кез келген сорпада жақсы. Бірақ бұл жағдайда сорпаны тұздамаған дұрыс екенін есте ұстаған жөн. Балдыркөк тамыры қыста жертөледе құм салынған жәшіктерде сақталады. Олар ағынды суға қатты щеткамен жуылады, терісі кесіледі. Тазартылған тамырлардың қараюына және сыртқы түрін жоғалтуына жол бермеу үшін оларды лимонмен сүрту керек немесе сірке суымен себу керек. Шикі балдыркөк салатына арналған Шинкуя, оны араластыру керек, әйтпесе ол қарайып кетеді.