Бұқтырылған кальмар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 4 адамға арналған: 4 үлкен кальмар Толтыруға арналған май: 1 кесе пісірілмеген күріш Ақжелкен мен сарымсақ Тұз бен бұрыш Томат пастасы
Сипаттамасы ДӘСТҮРЛІ ПЕШ Кальмарды мұқият тазалаңыз. Шатырларды кесіп, бөлек қойыңыз. Толтырманы дайындаңыз: туралған шатырларды дайын күрішпен, көп ақжелкенмен және аздап сарымсақпен араластырыңыз. Томат пастасын, дәміне қарай тұз бен бұрыш қосыңыз. Кальмарды салмамен бірге араластырыңыз. Майланған "Пирекс" шыны табаққа салыңыз да, ыдыстың айналасына бір стақан су құйыңыз. Пешті 200-ге дейін қыздырыңыз". Шам сөнген кезде табақты едендегі грильге қойыңыз1 пісіру кезінде кальмарды айналдыра отырып, 30 минутқа.