Салатқа арналған себеттер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты7 минут
Өнімдер 200 гр. салқын сары май немесе маргарин (мысалы, Риссо өсімдік тектес маргариннен жақсы шығады), 600-650 мл ұн, 2 жұмыртқа, 1 шай. қасық тұз (слайдсыз), кішкене қызыл бұрыш - бірақ бұл дәмі мен қалауы бойынша.
Сипаттамасы Жұмыртқалардың болуына байланысты оны 10-12 күннен артық емес сақтау жақсы. Майды ұнмен біртекті үгінділерге дейін ұсақтаңыз. Жұмыртқаны тұзбен аздап шайқаңыз (ол толығымен ерігенше). Ұнтақталған жұмыртқаны үгінділерге құйып, қолыңызбен (немесе тағамдық процессорға) тегіс қамырды тез илеңіз. Шарға айналдырыңыз, пленкамен жабыңыз немесе сөмкеге салыңыз да, тоңазытқышқа кем дегенде бір сағатқа қойыңыз (сіз одан да көп - түнде, тәулікте). Содан кейін пешті 220 С дейін қыздырамыз.Біз себеттерге арналған қалыптарды аламыз, оларды қағазбен сүртеміз, маймен майлаудың қажеті жоқ - қамыр майлы. Біз қамырды шығарамыз, оны бір-бірлеп шымшып аламыз, оны қолымызбен шеңберге жайып, қалыпқа тығыз-тығыз, жыртылмай және тесіктерсіз саламыз. Қамыр көтерілмеуі үшін құрғақ бұршақ немесе бұршақ құйыңыз. Барлық себеттер толған кезде пешке саламыз. Және күйіп қалмас үшін оларды үнемі қадағалап отырамыз. Пісіру уақыты пешке байланысты өзгереді. Себеттер ашық алтын қоңыр түсті, нәзік және ұсақталған болуы керек. Сәтті жіберіп алмау өте маңызды. Бірінші рет пешке 7-8 минуттан кейін қараған жөн. Дайын себеттерді қалыптардан ыстық күйінде бірден шығарамыз. Әрине, ас үй қолғаптарында әрекет еткен дұрыс, бірақ сүлгімен де қолдануға болады. Қалыптарды суытыңыз, содан кейін процесс қайталанады. Рецептті Инна жіберді.