"Оливье" тауық етінен жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Өнімдер: 6 картоп 3 сәбіз 2 пияз 1-2 ұсақ маринадталған қияр 1 (жақсырақ тәтті) алма 200 г аяқтың қайнатылған еті 1 стакан консервіленген жасыл бұршақ 3 тік жұмыртқа 1-2 банка майонез дәміне қарай тұз бен ұнтақталған бұрыш. Рецепт бойынша барлық көкөністер орташа мөлшерде болуы мүмкін. Классикалық "Оливье" салатын дайындау үшін келесі шарттарды орындау қажет: 1. Өнімдердің пропорциясын қатаң сақтаңыз және аталған өнімдердің ешқайсысын басқасымен алмастырмаңыз. 2. Барлық өнімдерді өте жұқа және біркелкі кесуге асықпаңыз. 3. Картопты негізге ала отырып, салаттың барлық болжамды порцияларына қажетті өнімдердің қажетті мөлшерін есептеуді ұмытпаңыз, салаттың қанша порциясын, сонша картопты алу керек. Қалған өнімдерді рецептура пропорциялары бойынша таңдау керек. Барлық дайындалған өнімдерді біріктіріңіз, массасы жеткілікті қалың болатындай етіп майонезбен дәмдеңіз, сирек тістері бар шанышқымен ақырын араластырыңыз және жоғары слайдпен бөлінген салат ыдыстарына салыңыз. Ақжелкен бұтақтарымен, маринадталған қияр кесектерімен, аяқтың қайнатылған етінің жұқа тілімдерімен немесе ақ тауық етімен, алма немесе жұмыртқа тілімдерімен безендіріңіз.