Қара өрік қосылған картоп пончиктері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Картопты қайнатыңыз, ет тартқыштан өткізіп, жұмыртқа, ұн, тұз, қант қосып, бәрін араластырыңыз. Буға пісірілген қара өрікті ұсақтап турап, картоп массасына салыңыз да, дөңгелек пішінді пончиктер жасаңыз. Оларды шайқалған жұмыртқаға салып, нан үгінділеріне (нан үгінділеріне) себіңіз де, қайнаған майға қуырыңыз. Қаймақпен ыстық пончиктерге қызмет етіңіз, ал суық пончиктерге қант ұнтағын себіңіз. 500 г картоп үшін 1 стакан ұн, қамырға 1 жұмыртқа және майлау үшін 1 жұмыртқа, дәміне қарай 200 г қара өрік, қант және тұз.