Кәстрөлдерде картоп қосылған балық шарлары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Ұсақталған балықты дайындаңыз (көксеркеден басқа кез-келген балық жасайды), оны пиязбен және суланған бөлке нанмен екі рет ұнтақтаңыз. Бұрыш, тұз себіңіз, зира, кинза тұқымын қосыңыз. Кішкене, бес тиындық монетадан тартылған ет шарларын ораңыз. Нанның үгіндісіне ораңыз. Қызарғанша қуырыңыз, бөлек ыдысқа салыңыз. Пиязды қызанақпен қуырыңыз (пияз неғұрлым көп болса, соғұрлым дәмді болады), картопты тазалаңыз, тілімдерге кесіңіз. Кәстрөлдерді дайындаңыз: түбіне сары майдың кішкене бөлігін, бір-екі қасық қызанақ қуырылған балық шарларының қабатын, лавр жапырағын, аздап тұздалған картоптың дөңгелектерін, тағы да тұздық қосылған шарларды және т.б. Үстіне тұздықпен суарылған картоп қабатын қалдырыңыз. сары майдың бірнеше тілімімен хош иістендірілген. Жарты стакан су құйыңыз, қыздырылған пешке бір сағатқа қойыңыз. Кәстрөлдердегі қайнатпаны қолданар алдында араластыру ұсынылады. балық - 400-500 г. пияз - 2-3 дана. бөлке - 1/5 бөлке қызанақ - 2-3 дана. картоп - 6-8 дана. дәмдеуіштер тұз сары май өсімдік майы кәстрөлдер - 4 дана.