Бигос (бұқтырылған қырыққабат)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты100 минут
Өнімдер Шұжықтар (шұжықтар) - 8 дана (4 дана), Пияз - 2 үлкен бас, Болгар бұрышы - 1 үлкен бұршақ, Қызанақ - 2 үлкен дана, Сәбіз - 2 үлкен дана, Зәйтүн - шамамен 15-20 дана, Зәйтүннен аздап тұзды ерітінді, Өсімдік майы (иіссіз), Қырыққабат - 2-3 кг қырыққабаттың басы, тұз, дәмдеуіштер, кетчуп.
Сипаттамасы Үлкен табада шұжықтарды майға қуырыңыз (өте ыстық), тілімдерге кесіңіз, қыртысқа дейін. Қуырылған шұжықтарды қазанға жібереміз. Содан кейін біз сондай-ақ әрбір көкөніс ингредиентін бір табада майға кезекпен қуырамыз. Мағынасы мынада, әрбір құрамдас бөліктен кейін оның шырыны табада қалады - бұл дәмдеуіштерді қосады. Ең бастысы, бәрін үйіндіде қуырмау - бұл қарабайыр. Барлық қуырылған компоненттер, кезекпен қазанға бүктелген, жақсылап араластырылады, тұз, дәмдеуіштер себіледі, 2-3 ас қасық құйылады. зәйтүннен қасық тұзды ерітінді құйып, отқа қойыңыз. Содан кейін біз қырыққабатты қосамыз, ол өте ірі кесілген (әйтпесе ол ботқа айналады). 2 ас қасық араластырылған үлкен кесе шикі суық су құйыңыз. жоғары сапалы кетчуптің қасықтары. Жұмсақ болғанша қайнатыңыз, араластырыңыз, шамамен 1-1,5 сағат. Иісі соншалық, отбасы мүшелерін ас үйден шығару мүмкін емес. Дайындау уақыты 100 мин.