Орыс окрошкасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 0,5 л жеңіл сыра, 3 ас қасық ұсақ тұқымсыз мейіз, 2 тілім қара нан, 1 ас қасық қант, 2-3 кружка лимон, даршын.
Сипаттамасы Мейізді сырамен жауып, бірнеше сағатқа қалдырыңыз. Содан кейін оған даршын, қант, туралған лимон қосыңыз. Қара нанды пеште немесе тостерде кептіріп, үккіштен өткізіңіз. Сыра қоспасына құйыңыз. Тоңазытқышта окрошка салынған ыдысты салқындатыңыз. Олар сыра окрошкасын кез келген басқа суық сияқты жейді. Ол шөлді жақсы басады, сондықтан жазда десерттің орнына жиі беріледі. Кейбір әуесқойлар нанның орнына окрошкаға жүгері үлпектерін немесе онша тәтті емес "Таңғы астықты" қосады.