Майы аз кекс
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты65 минут
Өнімдер 125 г маргарин, 200 г түйіршіктелген қант, 2 десерт қасық бидай крахмалы, 1 пакет ванильді қант, 2 шай қасық қопсытқыш, 5 жұмыртқа, 4 десерт қасық сүт, бір лимон шырыны, бір апельсин шырыны, 3 шай қасық (шамамен 10 г) түйіршіктелген лецитин, 3 слайд шай қасық қант ұнтағы.
Сипаттамасы Сүт пен лецитинді паста консистенциясына жеткенше араластырыңыз. Жұмыртқа мен қантты араластырыңыз, сүт-лецитин пастасын қосыңыз. Ұнды крахмал мен разрыхлительмен және жұмыртқа қоспасымен араластырыңыз. Алынған қамырды майланған тікбұрышты пішінге салып, пеште шамамен 65 минут 175°C температурада пісіріңіз. Пісірілген өнімдердің дайындығын тоқылған инемен немесе ағаш таяқшамен тексеріңіз. Кекстерге апельсин немесе лимон шырындарын қосыңыз. Бұл рецепт майларды лецитинмен алмастыруға болатындығын көрсетеді. Сүттің орнына ыстық суды қолдануға болады, дайындау әдісі мен компоненттері бірдей. Нұсқау: бір шай қасық ыстық суда бір шай қасық лецитин, майдың мөлшерін екі есе азайтады, майды үш шай қасық лецитинмен алмастырады.