Сүзбе қосылған асқабақ пудингі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер 500 г асқабақ, 500 г сүзбе, 100 г сары май немесе маргарин, 4 жұмыртқа, лимон қабығы, даршын немесе ванилин, 1/2 кесе қант, ұнтақталған крекер.
Сипаттамасы Тазартылған асқабақты кесектерге кесіңіз, майға қуырыңыз, майланған, нан үгіндісіне себілген пішінге салыңыз, асқабақтың қабаттарын сүзбе қабаттарымен ауыстырыңыз. Сүзбені келесідей етіп дайындаңыз: асқабақты, қантты, жұмыртқаның сарысын және дәмдеуіштерді қуырғаннан кейін салқындатылған майды шайқаңыз, сүзбе, 2 ас қасық қосыңыз. ас қасық ұнтақталған ақ крекер (немесе картоп крахмалы), шайқалған жұмыртқаның ақтығы нормасының жартысы. Пішіндегі массаның бетін ұнтақталған нан үгіндісімен себіңіз. Пеште 20 минут пісіріңіз. Кәстрөлді пештен алыңыз, бетін қантпен шайқалған қалған ақтармен жабыңыз да, белки сәл сарғыш түске ие болуы үшін қайтадан пешке салыңыз. Жеміс соусымен бірге ұсыныңыз. Пісіру уақыты 40 мин.