Нағыз американдық картоп пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бекон 400 гр., картоп 5 дана., кілегей немесе қаймақ 100 гр., қара өрік. май 2 ас қасық. л., ұн 3 ас қасық. л., сарымсақ 4 түйір, текше немесе 2 тауық сорпасы, үгітілген пармезан (чеддар немесе кез келген басқа ірімшік) 200 гр., пияз 1 бас, балдыркөк, тұз, бұрыш.
Сипаттамасы Беконды ұсақтап тураңыз, қуырыңыз. Пиязды қуыру үшін тураңыз. Суды қайнатыңыз, сорпа текшесін, ұсақталған балдыркөкті, қуырылған пиязды және беконды ерітіңіз. Картопты аршылған және туралған күйде бөлек, өте, өте жұмсақ болғанша пісіріңіз. Сарымсақты сығып жатқанда, картопты кәдімгі пюреге езіңіз. Қаймақты (кілегейді) блендермен ұнмен араластырыңыз, жақсырақ жаңадан ұнтақталған бұрыш пен тұз қосыңыз. Сорпаны оттан алыңыз, картоп пюресін салып, блендермен мұқият араластырыңыз. Енді сол жерге кілегей (қаймақ) жіберіңіз ұнмен, қара өрікпен. май. Барлығын тегіс болғанша араластырыңыз. Үстіне үгітілген пармезан немесе чеддар себіңіз. Қанша порцияға арналған: 4.